2023, Bruin, Fade, Golvend, Herenkapsel, Herfst, Klassiek, Kort, Mannenkapsel, Najaar, Opgeschoren, Pompadour, Voorjaar, Winter, Zomer

Fade kapsel voor mannen: hoe krijg je het, hoe onderhoud je het en waarom is het geschikt voor jou?

Fade kapsel voor mannen

Ben je op zoek naar een nieuw kapsel of wil je gewoon wat inspiratie opdoen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blogpost laat ik je een kapsel zien dat trendy, stijlvol en makkelijk te onderhouden is. Het gaat om het kapsel dat je ziet op de foto.

Dit kapsel heet fade of geschoren. Het is een kapsel waarbij de zijkanten en de achterkant van het hoofd kort of helemaal geschoren zijn, terwijl de bovenkant langer blijft. Het contrast tussen de lengtes geeft een stoer en modern effect. Je kunt dit kapsel op verschillende manieren dragen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en gezichtsvorm.

Hoe krijg je dit kapsel?

Om dit kapsel te krijgen, heb je een goede kapper nodig die ervaring heeft met het knippen van fades. Je kunt ook zelf proberen om dit kapsel te maken, maar dat is niet aan te raden als je geen ervaring hebt met een tondeuse. Je kunt het beste een foto meenemen naar de kapper om te laten zien hoe je het wilt hebben.

De kapper zal eerst de zijkanten en de achterkant van je hoofd scheren met een tondeuse. Hij of zij zal verschillende standen gebruiken om een geleidelijke overgang te creëren van kort naar lang. De lengte van de fade hangt af van je eigen smaak. Sommige mensen houden van een hoge fade, waarbij de fade bijna tot aan de bovenkant van het hoofd reikt. Anderen houden van een lage fade, waarbij de fade net boven de oren begint.

Vervolgens zal de kapper de bovenkant van je haar knippen met een schaar of een tondeuse. De lengte van de bovenkant hangt ook af van je eigen voorkeur. Sommige mensen houden van een lange bovenkant, waarbij ze hun haar naar achteren kunnen kammen of in een kuif kunnen stylen. Anderen houden van een kortere bovenkant, waarbij ze hun haar in een warrige of strakke look kunnen dragen.

Hoe onderhoud je dit kapsel?

Een van de voordelen van dit kapsel is dat het niet veel onderhoud vereist. Je hoeft alleen maar af en toe naar de kapper te gaan om de fade bij te werken en de bovenkant te trimmen. Je kunt ook zelf thuis de fade bijhouden met een tondeuse, maar wees voorzichtig dat je niet te veel afhaalt.

Om je haar te stylen, heb je niet veel producten nodig. Je kunt een beetje gel, wax of pomade gebruiken om je haar in model te brengen. Je kunt ook een föhn gebruiken om meer volume of textuur te creëren. Experimenteer met verschillende stijlen en zie wat het beste bij jou past.

Waarom is dit kapsel geschikt voor jou?

Dit kapsel is geschikt voor bijna elke man die op zoek is naar een frisse en moderne look. Het past bij elke haarkleur, haartype en gezichtsvorm. Het is ook makkelijk te combineren met elke outfit en gelegenheid. Of je nu naar kantoor gaat, naar een feestje of naar de sportschool, dit kapsel zal altijd goed staan.

Dit vind je misschien ook leuk...