2023, 2024, Achterover gekamd, Fade, Herenkapsel, Kort, Mannenkapsel, Opgeschoren, Stijl, Voorjaar, Winter, Zomer, Zwart

Slick back: een stijlvol en tijdloos kapsel voor mannen

Ben je op zoek naar een nieuw kapsel of wil je inspiratie opdoen voor een frisse look? Dan is de slick back misschien iets voor jou. De slick back is een kapsel waarbij het haar naar achteren wordt gekamd, meestal met behulp van een gel of een pomade. Het resultaat is een gladde en strakke uitstraling, die zowel zakelijk als casual gedragen kan worden.

De slick back is een kapsel dat al lang bestaat, maar nooit uit de mode raakt. Het werd populair in de jaren 20 en 30, toen mannen hun haar naar achteren kamden om een elegante en verfijnde indruk te maken. In de jaren 50 en 60 werd de slick back weer populair, dankzij iconen als Elvis Presley en James Dean, die het kapsel een rebelse en stoere twist gaven. In de jaren 80 en 90 werd de slick back weer wat minder gedragen, maar in de 21e eeuw maakte het kapsel een comeback, mede door beroemdheden als David Beckham, Brad Pitt en Leonardo DiCaprio.

De slick back is een veelzijdig kapsel dat bij verschillende gezichtsvormen en haartypes past. Het kan zowel met kort als lang haar worden gedragen, en zowel met een scheiding als zonder. Het belangrijkste is dat je het haar goed naar achteren kamt, zodat het niet in je gezicht valt. Je kunt zelf bepalen hoeveel gel of pomade je gebruikt, afhankelijk van hoe glanzend of mat je het wilt hebben. Je kunt ook kiezen voor een gladde of een warrige slick back, afhankelijk van hoe netjes of nonchalant je het wilt hebben.

Een voorbeeld van een slick back kapsel kun je zien op deze foto. Het gaat om een man met donkerbruin haar, dat ongeveer tot aan zijn oren reikt. Hij heeft geen scheiding in zijn haar, maar kamt het gewoon recht naar achteren. Hij gebruikt waarschijnlijk een gel of een pomade om zijn haar in model te houden, want het glanst lichtjes. Zijn kapsel geeft hem een stijlvolle en zelfverzekerde uitstraling.

De slick back is dus een kapsel dat je zeker eens kunt proberen als je op zoek bent naar een nieuwe look. Het is makkelijk te onderhouden, geschikt voor verschillende gelegenheden, en altijd in de mode. Met de slick back kun je nooit fout gaan!

Dit vind je misschien ook leuk...