2023, Achterover gekamd, Donkerblond, Fade, Herenkapsel, Kort, Kuif, Mannenkapsel, Najaar, Opgeschoren, Pompadour, Scheiding, Voorjaar, Zomer

Is de high fade jou nieuwe kapsel

Het kiezen van een kapsel kan lastig zijn, vooral voor mannen die op zoek zijn naar een trendy en stijlvolle look. Een van de meest populaire kapsels voor mannen is de high fade. Dit kapsel is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en is een geweldige optie voor mannen die er goed uit willen zien zonder al te veel gedoe. In dit artikel bespreken we de high fade en waarom het zo’n geweldige keuze is voor mannen.

Wat is een high fade kapsel?

Een high fade kapsel is een kapsel waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd korter wordt geschoren of geknipt, terwijl het haar bovenop het hoofd langer blijft. Dit zorgt voor een geleidelijke overgang tussen de twee lengtes. De high fade kan op verschillende manieren worden gestyled, afhankelijk van de voorkeur van de drager. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met een baard of snor voor een meer mannelijke uitstraling.

Voordelen van een high fade kapsel

Een van de grootste voordelen van een high fade kapsel is dat het gemakkelijk te onderhouden is. Omdat het haar aan de zijkanten en achterkant korter is, hoeft het minder vaak te worden bijgesneden dan bij andere kapsels. Daarnaast is de high fade veelzijdig en kan het worden gestyled voor verschillende gelegenheden. Het kan bijvoorbeeld casual worden gedragen voor een dagje uit met vrienden, maar ook formeel voor een belangrijke zakelijke bijeenkomst.

Een ander voordeel van een high fade kapsel is dat het perfect is voor mannen met dun haar. Het langere haar bovenop kan worden gestyled om het haar voller te laten lijken. Dit is een geweldige optie voor mannen die zich zorgen maken over hun dunne haar en er toch stijlvol uit willen zien.

Onderhoud van een high fade kapsel

Het onderhoud van een high fade kapsel is relatief eenvoudig. Het haar aan de zijkanten en achterkant moet om de paar weken worden bijgesneden om de vorm te behouden, terwijl het haar bovenop moet worden gestyled met behulp van producten zoals wax of gel. Regelmatig wassen en hydrateren van het haar is ook belangrijk om het gezond en glanzend te houden.

High fade kapsel en gezichtsvormen

De high fade is een kapsel dat bij veel gezichtsvormen past, maar er zijn enkele nuances om in gedachten te houden bij het kiezen van een stijl. Over het algemeen past de high fade goed bij mannen met een ovaal, rechthoekig of langwerpig gezicht, omdat het de gezichtsstructuur in evenwicht brengt. Als je een rond gezicht hebt, kun je beter kiezen voor een lager fade kapsel om de ronde vorm te compenseren.

Verschillende stijlen van de high fade

Er zijn verschillende stijlen van de high fade die je kunt uitproberen om te kijken welke het beste bij je past. Een veel voorkomende stijl is de disconnected high fade, waarbij het haar bovenop en aan de zijkanten in een scherpe lijn wordt gescheiden. Dit zorgt voor een opvallende en moderne look. Een andere stijl is de high fade met een undercut, waarbij het haar aan de achterkant van het hoofd korter wordt geschoren dan aan de zijkanten. Dit zorgt voor een meer gedefinieerde vorm en kan worden gecombineerd met een baard of snor voor een mannelijke uitstraling.

High fade kapsel en haartypes

De high fade is een kapsel dat goed werkt bij verschillende haartypes, waaronder stijl haar, krullend haar en golvend haar. Als je stijl haar hebt, kun je het bovenste gedeelte van je haar langer laten groeien om te stylen met wax of gel. Als je krullend haar hebt, kun je het bovenste gedeelte korter houden om het haar op natuurlijke wijze te laten krullen. Als je golvend haar hebt, kun je het bovenste gedeelte van je haar stylen om het er voller uit te laten zien.

Conclusie

Een high fade kapsel is een stijlvolle en veelzijdige keuze voor mannen die er goed uit willen zien zonder al te veel gedoe. Het is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gestyled voor verschillende gelegenheden. Of je nu dun haar hebt of gewoon op zoek bent naar een trendy kapsel, de high fade is een geweldige optie om te overwegen. Probeer het eens en ontdek zelf waarom het zo’n populaire keuze is onder mannen.

Dit vind je misschien ook leuk...