2024, Blond, Donkerblond, Fade, Golvend, Herenkapsel, Kort, Mannenkapsel, Scheiding, Voorjaar, Winter, Zomer

Hoe krijg je het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm?

Ben je op zoek naar een nieuw kapsel, maar weet je niet wat je moet kiezen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Je gezichtsvorm bepaalt namelijk welk kapsel je het beste staat en welke je beter kunt vermijden. In deze blog geven we je een aantal tips om het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm te vinden.

Welke gezichtsvorm heb je?

Om te weten welk kapsel bij je past, moet je eerst weten welke gezichtsvorm je hebt. Er zijn verschillende manieren om dat te bepalen, maar een eenvoudige methode is om een foto van jezelf te maken en de omtrek van je gezicht te tekenen. Je kunt ook een meetlint gebruiken om de breedte en lengte van je gezicht te meten. Vervolgens kun je je gezichtsvorm vergelijken met de volgende categorieën:

 • Rond: Je gezicht is ongeveer even breed als lang, en je hebt een ronde kin en wangen.
 • Ovaal: Je gezicht is langer dan breed, en je hebt een ronde kin en een iets smallere voorhoofd.
 • Vierkant: Je gezicht is ongeveer even breed als lang, en je hebt een brede kaaklijn en een recht voorhoofd.
 • Hartvormig: Je gezicht is breder bij je voorhoofd en smaller bij je kin, en je hebt een puntige kin en een hoog voorhoofd.
 • Diamantvormig: Je gezicht is smal bij je voorhoofd en kin, en je hebt brede jukbeenderen en een scherpe kin.
 • Langwerpig: Je gezicht is langer dan breed, en je hebt een smal voorhoofd en kin en een rechte kaaklijn.

Welk kapsel past bij je gezichtsvorm?

Nu je weet welke gezichtsvorm je hebt, kun je op zoek gaan naar een kapsel dat je gezicht complimenteert. Hier zijn enkele algemene richtlijnen om in gedachten te houden:

 • Rond: Kies voor een kapsel dat je gezicht langer en slanker doet lijken, bijvoorbeeld door volume aan de bovenkant of aan de zijkanten te creëren. Vermijd kapsels die je gezicht ronder maken, zoals een pony of een bob op kinlengte.
 • Ovaal: Je hebt geluk, want bijna elk kapsel staat je goed. Je kunt experimenteren met verschillende lengtes, lagen, texturen en kleuren. Vermijd alleen kapsels die je gezicht te lang maken, zoals een te lange pony of een te strakke staart.
 • Vierkant: Kies voor een kapsel dat je gezicht zachter en ronder maakt, bijvoorbeeld door krullen, golven, lagen of een schuine pony. Vermijd kapsels die je gezicht te hoekig maken, zoals een rechte pony of een bob op kaaklengte.
 • Hartvormig: Kies voor een kapsel dat je gezicht in balans brengt, bijvoorbeeld door volume aan de onderkant of aan de zijkanten te creëren. Vermijd kapsels die je voorhoofd te breed of je kin te puntig maken, zoals een korte pony of een te kort kapsel.
 • Diamantvormig: Kies voor een kapsel dat je gezicht voller en ronder maakt, bijvoorbeeld door een lange pony, een bob op kinlengte of een lang kapsel met lagen. Vermijd kapsels die je jukbeenderen te breed of je kin te scherp maken, zoals een kort kapsel zonder pony of een te lang kapsel zonder lagen.
 • Langwerpig: Kies voor een kapsel dat je gezicht korter en breder doet lijken, bijvoorbeeld door een volle pony, een bob op schouderlengte of een kort kapsel met volume. Vermijd kapsels die je gezicht te lang maken, zoals een te lang kapsel zonder pony of een te strak kapsel.

Hoe krijg je het kapsel op de foto?

Een van de kapsels die momenteel erg populair is onder mannen, is het kapsel op de foto die je hebt gestuurd. Dit kapsel staat vooral goed bij mannen met een ovaal, vierkant of hartvormig gezicht. Het kapsel bestaat uit een korte zijkant en een lange bovenkant, die naar achteren wordt gestyled met een beetje gel of wax. Het kapsel geeft je een stoere en moderne uitstraling, en is makkelijk te onderhouden. Om dit kapsel te krijgen, kun je de volgende stappen volgen:

 • Ga naar een goede kapper en laat je adviseren over de beste lengte en vorm voor jouw gezicht. Vraag om een fade of een undercut aan de zijkanten, en een lange bovenkant die je naar achteren kunt stylen.
 • Was je haar met een milde shampoo en conditioner, en droog het met een handdoek of een föhn.
 • Breng een kleine hoeveelheid gel of wax aan op je handen, en wrijf ze over elkaar om het product te verdelen.
 • Kam je haar naar achteren met je vingers of een kam, en creëer een lichte kuif aan de voorkant. Je kunt ook een beetje textuur toevoegen door je haar te knijpen of te draaien.
 • Spray een beetje haarlak over je haar om het kapsel te fixeren.

Dit vind je misschien ook leuk...