2023, 2024, Bruin, Golvend, Halflang, Herenkapsel, Krullen, Mannenkapsel, Pompadour, Voorjaar, Winter, Zomer

De moderne pompadour

Ben je op zoek naar een nieuw kapsel of inspiratie voor je haar? Dan hebben we een leuke suggestie voor je: de moderne pompadour. Dit is een kapsel dat gebaseerd is op de klassieke pompadour, maar met een eigentijdse twist. In dit artikel vertellen we je meer over dit kapsel en hoe je het kunt stylen.

Wat is de moderne pompadour? De pompadour is een kapsel dat al sinds de 18e eeuw bestaat. Het is vernoemd naar Madame de Pompadour, de maîtresse van koning Lodewijk XV van Frankrijk, die haar haar hoog opstak boven haar voorhoofd. Later werd het kapsel populair bij mannen, vooral in de jaren 50 en 60, toen sterren als Elvis Presley en James Dean het droegen.

De moderne pompadour is een variatie op de klassieke pompadour, waarbij het haar aan de zijkanten korter is geknipt en het haar bovenop langer is gelaten. Het haar wordt vervolgens naar achteren gekamd en omhoog gestyled, waardoor er een volumineuze kuif ontstaat. Het resultaat is een kapsel dat zowel stoer als stijlvol is.

Hoe kun je de moderne pompadour stylen? Om de moderne pompadour te stylen, heb je een goede föhn, een kam en een stylingproduct nodig. Je kunt kiezen voor een gel, een wax of een pomade, afhankelijk van de mate van glans en hold die je wilt. Volg deze stappen om je haar in model te brengen:

  • Was je haar en droog het met een handdoek tot het nog licht vochtig is.
  • Breng een kleine hoeveelheid stylingproduct aan op je handen en verdeel het gelijkmatig over je haar.
  • Gebruik een kam om je haar naar achteren te kammen, waarbij je de kam iets schuin houdt om het haar bovenop te liften.
  • Zet de föhn op de hoogste stand en blaas je haar droog, terwijl je het met je kam of je handen verder omhoog en naar achteren duwt.
  • Als je haar droog is, kun je het nog wat extra vorm geven met je handen of je kam. Je kunt ook wat meer stylingproduct aanbrengen voor meer definitie en glans.

Voorbeeld van de moderne pompadour Wil je zien hoe de moderne pompadour eruit ziet? Bekijk dan deze foto van een model met dit kapsel. Zoals je kunt zien, heeft hij zijn haar aan de zijkanten kort geschoren en zijn haar bovenop lang gelaten. Hij heeft zijn haar naar achteren en omhoog gestyled, waardoor er een opvallende kuif ontstaat. Dit kapsel past goed bij zijn gezichtsvorm en zijn baard, en geeft hem een stoere en trendy uitstraling.

Dit vind je misschien ook leuk...