Stijlvolle krullen voor mannen: inspiratie voor een geweldige haardag
2023, Bruin, Golvend, Halflang, Herenkapsel, Krullen, Mannenkapsel, Najaar, Voorjaar, Zomer, Zwart

Stijlvolle krullen voor mannen: inspiratie voor een geweldige haardag

Stijlvoller krullen

Krullend haar is niet alleen voor vrouwen. Ook mannen kunnen genieten van de voordelen van krullen. Het geeft textuur en volume aan je haar, waardoor je er stijlvol en zelfverzekerd uit kunt zien. Als je op zoek bent naar inspiratie voor een krullend kapsel, dan is deze foto wellicht iets voor jou.

Dit model op de foto heeft een prachtige krullende haardos. Zijn krullen zijn niet te strak en niet te los, waardoor het er natuurlijk uitziet. Het haar is ook niet te kort, waardoor je nog steeds kunt zien dat het krullend is. Het kapsel is aan de zijkanten korter, terwijl het bovenop het hoofd langer is.

Om dit kapsel te krijgen, kun je het beste naar een kapper gaan die ervaring heeft met krullend haar. Vraag om een kapsel dat aan de zijkanten korter is en bovenop langer, waarbij de krullen niet te strak worden geknipt. Het is belangrijk om te onthouden dat elk hoofd met krullend haar anders is en dat het vinden van het perfecte kapsel een uitdaging kan zijn. Het kan wat experimenteren en uitproberen vergen voordat je een stijl vindt die bij jou past.

Als je eenmaal een kapsel hebt gevonden dat bij jou past, is het belangrijk om je krullen goed te verzorgen. Krullend haar kan snel droog en pluizig worden, dus het is belangrijk om het goed gehydrateerd te houden. Gebruik een voedende shampoo en conditioner die speciaal zijn ontwikkeld voor krullend haar en vermijd het gebruik van agressieve stylingproducten die je haar kunnen uitdrogen.

Voor het stylen van je haar kun je krulversterkende producten gebruiken om je krullen te definiëren en te voeden. Denk bijvoorbeeld aan een leave-in conditioner, een stylingpomade of een krulversterkende gel. Gebruik je handen om je haar in model te brengen en laat het aan de lucht drogen. Als je haast hebt, kun je ook een diffuser gebruiken om je haar te drogen en meer textuur te geven.

Krullend haar kan in verschillende lengtes worden gedragen, van kort tot lang. Het belangrijkste is dat je kapsel bij jouw persoonlijke stijl past en dat je je er comfortabel bij voelt. Hieronder vind je nog een aantal opties voor krullende kapsels voor mannen:

  1. Het afro-kapsel: voor mannen met een vollere bos krullen. Het haar is aan de zijkanten korter terwijl het bovenop het hoofd voller is. Dit geeft een volumineuze uitstraling aan je krullen.
  2. De undercut: dit kapsel blijft populair onder mannen. Bij de undercut is het haar aan de zijkanten korter terwijl het bovenop het hoofd langer is. Het zorgt voor een strakke en moderne uitstraling en maakt de krullen bovenop je hoofd extra opvallend.
  3. De man bun: dit kapsel is perfect voor mannen met langere krullen. Je kunt je haar gemakkelijk vastbinden in een man bun. Hiermee creëer je een coole en casual look die perfect is voor elke gelegenheid.
  4. De messy look: als je van een meer natuurlijke en ongedwongen look houdt, dan is de messy krullenlook misschien iets voor jou. Het enige wat je nodig hebt is wat product om je krullen te definiëren en te laten stralen. Gebruik je handen om je haar in model te brengen en gebruik eventueel een diffuser om je haar te drogen.

En daar heb je het! Er zijn veel verschillende kapsels die geschikt zijn voor krullend haar bij mannen. Probeer verschillende stijlen uit en experimenteer met verschillende stylingproducten om te zien wat werkt voor jouw haar. Met de juiste producten en stylingtools kun je jouw krullen in topvorm houden en een geweldige haardag hebben.

Blijf ons blog volgen voor meer inspirerende kapsels

Dit vind je misschien ook leuk...